WIE ZIJN WIJ


Het bestuur van Kommerbij vormt een sterk team dat al meer dan 20 jaar met elkaar en met de gemeente Ede samenwerkt om allerlei initiativen van de grond te tillen en het bestuur vond dat het nu tijd is om wat meer aan de weg te gaan timmeren.

ONS VERHAAL

Kommerbij is in 2019 opgericht door een aantal Edenaren met zowel Westerse als niet-Westerse achtergrond met aandacht en zorg voor medebewoners met een andere culturele achtergrond die een zetje nodig hebben om het weer zelf verder aan te kunnen. Bijvoorbeeld door te helpen een deur te openen naar stage of werk) die gemakkelijker open gaat als we samenwerken of door een pad te tonen die voorheen voor sommigen nog niet zichtbaar was. Niet overnemen maar helpen om het zelf te kunnen.


Volg ons ook via social media.

Kommerbij probeert een steentje bij te dragen aan het vinden van werk in de gemeente Ede voor Edenaren die een (culturele) achterstand hebben (opgelopen) tot de arbeidsmarkt.


Door onze kennis van en ervaring met diverse werkprocessen en met diversiteits-”vraagstukken” en ons netwerk in Ede kunnen we (de kwaliteiten van) werkzoekenden koppelen aan organisaties die deze kwaliteiten goed kunnen gebruiken en kunnen we de werkgevers en werknemers helpen bij een goede “onboarding” door een professionele begeleiding in de introductietij

Daarnaast willen we ook een schakel vormen tussen vraag en aanbod van trainingen, begeleidingen, cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.


Kommerbij werkt ook bij de uitvoering van alle initiatieven samen met provincie Gelderland, de gemeente Ede en het Edese bedrijfsleven.


Bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren voor (oudere) inwoners om elkaar en elkaars wereld te leren kennen en te respecteren. Kommerbij kijkt daarbij niet naar geloof, opleiding, maatschappelijke positie of waar je wieg heeft gestaan.

MENSEN DIE INSPIREREN


Het bestuur van stichting Kommerbij telt 3 personen die samen zich al ruim 20 jaar inzetten binnen de gemeente Ede. 


Hassan el Ghouti

Voorzitter

Jan Wams

Secretaris

Salahdin Mabtoul

Penningmeester